Alla inlägg under augusti 2009

Av Jonna - 24 augusti 2009 21:46

Hej!

Nu var det mycket länge sedan jag skrev här i min blogg, fy på mig!

Vi har haft sommar och semester, härligt. Vädret har inte varit toppen men det gör inte mig något då jag tillhör den lilla skara som inte tycker om värme.

Jag trivs bäst en småregnig tidig höst eller vårdag. Då är luften lätt att andas och plötsligt kan jag njuta av en promenad eller trädgårdsarbete, sån är jag.


Jag har börjat studera igen, jobbigt men SKIT kul. Det är mycket matnyttigt man får lära sig men det kan vara svårt att beskriva för icke intresserade. Språkstörningar är ämnet och ju mer man lär dig ju mer inser man att man inte kan. När jag inte läser söker jag jobb. Jag har lite intressanta grejer på gång så vi får se vad som händer.


Barnen är tillabaka på förskolan och skolan. Emma har nu kommit in i den underbara världen i mellanstadiet. 4:e klass och med detta allt vad som hör till. Ämnena blir fler och klasskompisarna viktigare. Vem sa vad och hur till vem och framförallt varför. Jag har inte riktigt kläm på alla namn än. De flesta är nya och jag har förstått att man kan höra på Emmas betoning på namnet hur denne klasskompis står i grad hos min dotter. De som är lägst har hon bara valt att flina åt, deras namn är inte ens värt att minnas.

Ja det är bara att försöka minnas tillbaka till tiden då jag själv tog mina första tappra steg in i mellanstadiet..... Eller nej vi stuntar nog i det!

är kommer en liten bild på mitt nyklippta hår. Skall slinga eller tona lite nästa gång. Kanske att jag tillockmed skall klippa det ännu kortare...



Av Jonna - 7 augusti 2009 00:26

Idag har vi fått fint besök från Borlänge. Emma har varit pirrig i flera dagar men nu var det äntligen dags. Bästisarna från Dalarna skulle själva resa hit med buss och vid lunch skulle de hämtas på bussterminalen i Karlstad. Nu är klockan halv ett på natten och det har inte varir en lugn stund på hela dagen. I skrivandets stund kan man fortfarande höra ljusa viskningar från bädden i allrummet där de tre trallande ligger. Det har snackats killar, skolor, och musik hela dagen. I mellanåt han de få ner lite mat och dryck också.


Tänk vad fantastiskt att de tre har hållit ihop i över ett halv år utan att ha tr'äffats. Man blir bara glad i själen av att höra dem. Synd bara att det är 25 mil mellan dem.

Visst trivs Emma i skolan här i Skattkärr, men hon har inte riktigt hittat någon bästis. När hon fyllde år för en månad sedan önskade hon sig en bästis i Karlstad. Visst sved det en hel del när man inte kan hjälpa henne med detta.


Jag hoppas verkligen att denna vänskap håller med daltöserna. De verkar ha så mysigt tillsammans. Det är inte ofta som tre tjejer kan hålla sams men detta verkar faktiskt fungera.


I morgon skall vi hitta på nya äventyr, Vi får väl se vart vi landar?


Kram på er alla där ute!!

Av Jonna - 1 augusti 2009 23:47

Här kommer några foton från semestern...

Av Jonna - 1 augusti 2009 23:37

Hallå där!

Med kladdiga fingrar och svettiga armhålor, vitstänk i håret och träningsvärk i armen har jag nu satt mig till rätta i soffan men ett glas vin.

Dagen aktivitet är efterlängtad och det har varit både kul och klurigt innan den stod på plats.

Det jag pratar om är den gigantiska bokhyllan som jag pratat om så länge. I dag var det dags så vi spottade i våra händer jag och Pär och satte igång. Efter att ha legat på golvet och skissat blev vi tillslut överens om hur den skulle se ut.

Så från att ha varit en hög med granvirke står nu den vitmålade möbeln i vårat allrum.

Här skall allt få plats. Böcker lådor och till och med en liten data hörna. Bild på detta kommer när allt är på plats.


Det är detta som är så härligt med att bo i hus. Man kan fixa och trixa lite hur man vill. Jag har många planer och de kommer säkert att ändras under resans gång. Men nu händer det något hela tiden. Just nu är det allrummet som får sitt. Sedan skall nog den långa hallen få en uppdatering. Sedan har jag planer för kök, hall, altan och lilltoa.

Kram på er där ute!

Jonna

Ovido - Quiz & Flashcards