Alla inlägg under december 2010

Av Jonna - 5 december 2010 17:28

Efter en förfrågan om hur dessa glasögonen såg ut lägger jag härmed ut några bilder, vad tycker ni?

Har nog bestämt mig i alla fall för...... ;)


  


   Fast i svart!!


Eller...


  


Ja vad tycker ni???

Av Jonna - 5 december 2010 16:54

Söndagen är här. Känns alltid lite vemodigt av någon konstig anledning. I morgon är det måndag och med det så är det arbete som gäller. Jag stänger vilket innebär att jag nog inte kommer hem före halv sju. Ja det skall nog gå bra men lite jobbigt är det.

Helgen bara sprang förbi fort som en grisblink. Har hunnit med en del men jag hann nog inte sitta ner så länge.

I går kväll kom hela familjen Lander/Löfgren och käkade entrecote. Mojsligt. Sedan blev det ”så mycket bättre” och lite spel. Tess vann det mesta så då var hon nöjd i alla fall.

I dag har det varit kalas på leklandet och sedan var det jobb i caféet på KRK.

Lite segt var det allt men ¾ av fam Mollstedt var där så det var mysigt.

Nu väntar vi på middagen och snart skall det eldas i spisen. Väntar in en späckad vecka med jobb, skola, förskola, kalas, möte, stall, julbord, hockey, lucia, och mycket annat. Precis som vilken annan vecka som helst. ¨


Ha det gott mina vänner.

Ps lämna gärna en kommentar!!

  



Av Jonna - 5 december 2010 16:38

Man skall aldrig sluta att förvånas över människors oengagemang när det gäller föreningsliv. Jag har vuxit upp med tänket att man faktiskt kan ge lite extra tid och engagemang när man är medlem i en förening. En förening som man vill trivas och ha kul i. En förening som man har ett socialt umgänge i och kan träna, lära eller bara vara i. När jag växte upp fanns det alltid människor som fanns på plats och som ställde upp i tid och otid för att allt skulle fungera. Man hjälptes åt och skramlade ihop material och mat. Visst fanns det säkert folk även då som bara drog nytta av föreningen, men de märktes inte så mycket då.

I dag är allt uppbyggt på eldsjälar. Om inte dessa fanns skulle inget fungera. Tyvärr blir det också så att dessa eldar snart tappar sin låga och brinner ut och försvinner.


Jag kan bli så jäkla förbannad när sk medlemmar ser det som en rätt att bara dra ut fördelarna ur föreningen bara för att de faktiskt betalar medlemsavgift och därmed inte skall behöva göra ett dugg extra. Fenomenet med ideell verksamhet är något som den största delen av befolkningen inte fattar ett smack av.

 ”Jag gör bara vad jag absolut måste, jag betalar ju faktiskt så mycket ändå” SKITSNACK!!!


Varför är det så här?

Varför har människan förvandlats till ett ego monster som bara ser till sitt eget bästa hela tiden? Jag säger inte att jag är guds bästa ängel men jag försöker i alla fall. Hur skall man göra för att få människor att förstå?  Måste det krävas att man har regler och förordningar om att man är skyldig att göra saker? Kan inte bara alla hjälpa till med alldeles så lite så slipper man allt tjat och gnat.


Puh, nu har jag nog avreagerat mig för ett tag framöver....


Kram på er där ute!

Av Jonna - 4 december 2010 17:18

Vilka svåra dilemman man står inför ibland…

Har varit hos farbror Roger i Filipstad och kollat mina och Pärs ögon. Det var som vi redan viste att det fanns behov av glasögon. Men när det var dags för att kolla bågar blev det genast svårare. Pär hittade sina direkt. Ett par klassiska brun/svarta brillor. Men jag å andra sidan kunde naturligtvis inte bestämma mig. För att försvåra det lite kan man säga att jag har något av en deformerad skalle med långt till öronen och en näsrot hög som en snövall i Piteå. Nej med de förutsättningarna var det inte lätt. Roger och Pär hejade glatt på medan jag med letade mellan alla ursnygga bågarna som inte ville sitta på mitt ansikte. Efter en lång stund hittade jag ett par som satt jäkligt skönt men som inte kanske var min stil. Ytterligare ett par hittades, i stål. Dessa var lite mer tuffa men kanske inte satt lika skönt. HHmmm jag fick låna med mig dessa hem för att fundera…

 

Trodde när jag satt i bilen på väg hem att jag hade bestämt mig men icke. UUUhhh vet inte allt hur jag skall göra.

Egentligen tycker jag att det är väldigt snyggt med brillor, de fungerar nästan som ett smycke. Folk som har dem ser mer klädda ut, mer tilltänkta. Men på mig ser de oftast inte kloka ut.

Tycker inte om att ha saker hängande eller sittandes på mig. Tar gärna på mig klockor och smycken, men efter ett tag ligger de i fickan eller på en annan olämplig plats. Blir lite nopprig av allt. Men snyggt är det.  

Av Jonna - 3 december 2010 22:30

Helg, jag älskar helgen. Det är det bästa med veckan. Äntligen få vara med familjen och bara mysa och inte ha några måsten. Sovmorgon, glada barn, god mat, fint väder och underbara vänner. Visst har jag en underbart vacker och romantisk bild av veckans slut?

Ja oftast stämmer mycket överens men sällan allt. Denna helgen skall vi tex till farbror Roger och kolla statusen på min och makens ögon. Anar ugglor i mossen när jag inte kan läsa textremsan på TV´n längre. Pär har helt enkelt slitit ut sina brillor och behöver nya, hoppas han skaffar lite coola och mer markerade denna gång. Vi får se om han törs…. J

Söndagen skall vi stå i cafeterian på KRK. Det är brukshundsklubben som har tävlingar i manegen så vi skall sälja mat, godis och en massa dricka. Det skall kalasas också. Tilde, våran nya lilla grannfröken skall ha barnkalas på leklandet. KUL!

Vi skall även försöka få in lite umgänge med familjen Lander/Löfgren. Saknar dem!

Ja det blir nog inte så mycket av det där med sovmorgon och sammetslena romantiska känslor denna helg. Ja ja jag får hoppas på nästa… Men just det då har ju Pär pojkkväll och sen är det Luciashow i stallet. Ja det kanske finns en ledig helg någon gång framme i vår eller så. Skall bannemig boka en helg då inget annat får bokas AV NÅGON i familjen. Då skall ta mig fasen alla sitta hemma och vara jäkligt glada för det också. Då skall vi fasen mysa, så det så!!!

(Andhämtning)


Fredagar är jag än så länge ledig. Jag har under några fredagar därav fått möjligheten att få låna världens häftigaste Filippa. Eller Choori som hon hellre lyssnar till. Vi har lekt, sovit, lagat mat. Sen kom Stella och då tog jag alla fyra barnen till stallet på en liten tur. Emmas sköthäst Lady fyller 12 år i dag och detta skulle naturligtvis firas med morötter, socker, knäckebröd och en massa sång.

Sen bar det iväg till Ica för att inhandla den obligatoriska fredagstacosen. Ja så nu sitter vi här hela familjen och bara jäser. Att man aldrig lär sig att äta tacos med måtta. Men jäkligt gott är det. Morgonrocken på och de rosa ull-tofflorna på fötterna. Jag älskar helgen!!

  



                   

Av Jonna - 2 december 2010 21:32

Efter att ha suttit och skrivit på ett inlägg till bloggen under ca 30 minuter skulle jag bara klicka på sänd. Men nej då, då sa datorn stopp och raderade allt! Fan vad sur jag blir….


Ja ja jag gör ett nytt försök.

Torsdag, en kall torsdag. Men en otroligt vacker och sagolik kall torsdag. I morse när jag körde till jobbet var det nästan magiskt. Det glittrade överallt och över hagar och åkrar låg det en dimma så lätt och vacker likt en slöja. Asfalten var kolsvart och klöv min vackra bild i tu.

Försökte ta ett foto men jag tror inte magin gick in i kameran.

   

Hade ett möte på jobbet i dag. Det handlade om hur min framtid i Forshaga skulle se ut. Måste säga att jag är ganska nöjd. Nu måste jag bara få ihop lite detaljer med tider och timmar så skall det nog fungera så småningom. Mina nygamla kollegor gillar jag verkligen så det känns bra. Vi har mycket på gång så jag är laddad inför vårterminen. Det handlar om allt mellan tecken som stöd till olika projekt med sagor. Lite inskolningar och lite temaarbeten så skall nog smeten vara färdig. Hoppas bara att kakan i slutändan också smakar bra.


På hemmafronten har vi precis fått ner jul lådorna från vinden. Tycker det är lagom kul att jula. Visst är det fint när allt är klart men nja jag vet inte. Lukten från vinden, allt gammalt tråkigt och fult som ligger i lådorna…. Nej helst skulle jag vilja hiva allt och köpa nytt, helst bara i vitt. Men tydligen kostar det pengar och det är inget man har i överflöd när man jobbar 50%. Ja jag har en del fina grejer men då hittar jag inte den givna platsen istället. Suck. Tänk om man kunde köpa lite julstämning på burk. Oj vad glad jag skulle bli.

I dag tex ställde vi upp adventljusstaken för första gången. Och så här ser den ut.

   

För att summera dagens blogg… Har du lite extra julstämning så ge hit!!!      ……tack.


Kram Jonna

Av Jonna - 1 december 2010 22:13

Julen är snart här men jag har tyvärr ingen som helst julkänsla. Jag som alltid brukar vara så julhysterisk. Men det har varit mycket i år och den lilla ork jag har kvar efter att ha fått vardagen att fungera finns det inte mycket kvar av. Jag försöker verkligen, men när kvällen kommer sitter jag bara där som ett tomt skal och grämer mig för allt som jag borde ha gjort men inte orkat eller hunnit. Pär brukar säga att jag bara skall skita i det och passa på att vila. Men det går inte att bara släppa. Det går bara inte….

Det är väl denna känsla som hela tiden finns där och stör. Alltid är det där, blir aldrig av med den. Men det finns stunder när det känns bättre. Ett exempel är stallet. Här kan man andas, här kan man inte göra mer än bara finnas, här kan man inte stressa. Att bara få stå inne hos en häst och bli buffad på och snosad på. Hur underbart är inte det?

Är så glad över att ha denna möjlighet.

 

Apropå hästar och ridning, det är tyvärr några som valt att lämna våran grupp efter nyår. Så är du en sån som är lite sugen och har en del erfarenhet med sig från ridning så är du välkommen till vårat gäng på tisdagar!!!! Hör av dig!!!!!

 

Av Jonna - 1 december 2010 21:29

Brasan är tänd, barnen sover.

Mannen och jag sitter med varsin kaffekopp och myser. Äntligen verkar barnen vara friska igen. Vi skall testa med förskola och skola i morgon.

Emma verkar aningen skakad efter de senaste dagarnas händelser men hon har lämnat det bakom sig och ser fram emot skolan igen. Nej nu ljög jag lite, hon vill INTE till skolan igen. Känner att hon ligger lite efter nu och det gillar hon inte.

Det blev lite lussekatter i dag i alla fall, Nisse gav upp efter ca 10 min och Emma efter 20. Men några bullar blev det allt.

 

  

 

  

 

Visst ser de ganska fina ut.

 

I morgon skall jag jobba som vanligt men på eftermiddagen skall jag ha ett möte med mina chefer ang min framtid.

Är väldigt nervös då jag har ganska stora önskemål på hur min situation skall se ut. Jag är fullt medveten om att jag inte kan få helt som jag vill men ändå så skulle mycket förenkla för mig och min familj.

Det värsta vore om de sa att "sist in först ut", detta skulle inte vara kul. Men den möjligheten ser jag som mycket liten.

Vi får se i morgon hur det blir.

 

Kram på er alla där ute!!

Jonna

Ovido - Quiz & Flashcards